tisdag, september 15, 2020

Miljöhjälte, lång dag, nostalgitripp och löparknäCykelpendlar’n, aka miljöhjälten

Aa men tjena! 

En gråtrist tisdag mitt i september. Förfallet av sommaren pågår i en stadig takt. Deprimerande. Höst är något jag verkligen ogillar. Tacka vet jag slutet av våren, när man har hela sommaren framför sina fötter. Resten av året är mer eller mindre plåga. Nu överdrev jag kanske en aning, men just överdrifter är väl mitt signum det. 

Tisdag innebär alltid en lång dag på jobbet (8-17), vila och fasta. Idag är det en sådan dag som inte avviker från de rutinerna. Lite kämpigt att jobba ända till 17. Stackars Alfons som måste vara på dagis så länge. Men det finns tyvärr inte så mycket alternativ. Jag kompenserar väl det en aning med att fortsätta vara pappaledig på måndagarna. 

Känner av mitt knä fortsatt. Har en förhoppning om att det ska släppa snabbt ändå. Matar på rejält med stretch och massage (massagepistol, foamroller och bandyboll), mest kring höfterna och skinkorna. Jag hade problem med löparknä när jag var yngre också, när jag var 15 och 16 år. Första året i ena knät och andra året i det andra. Jag hade precis börjat med friidrott då, när jag var 14. Sprang 800 meter på 2,12,05 den sommaren. Sedan hade jag ett skadeuppehåll på två år. Mitt pers sänktes därefter rejält på två inomhuslopp när jag var 16 år (januari-februari, året jag skulle fylla 17). Första loppet sprang jag på 2,05 och det andra på 1,59,51. Hoppas att mitt uppehåll blir kortare denna gång, men med samma resultatutveckling (fast helst i skidor/stakning denna gång..). En liten nostalgitripp fick ni ta del av nu, grattis. 

Planen för dagen är ju som sagt jobb, vila och fasta. Ikväll hoppas jag få tid till att kolla på Apples event klockan 19,00. Alltid lika spännande att få se deras nya prylar. Dock är det tufft att hålla tillbaka köpbegäret som uppstår i samband med prylsläpp från det kära Apple..! För ett år sedan bytte jag märke från Polar som jag säkert använt i 20 år, till Garmin och en Forerunner 945. Ångrar inte bytet!
Här är ett sätt att använda mina kära Apple-produkter. Det går även att använda min iPad som en extraskärm till min MacBook Pro. Aktiekurser på paddan och mitt excel-ark på Macen, där jag fyller i utvecklingen av aktieportföljen. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

När får vi följare tillgång till denna avancerade Excel-fil?

Adam Steen sa...

Haha. Det är inget avancerat alls. Har bara fyllt i siffror från de olika portföljerna och kontonas värden, typ en gång i månaden. Sen gjort diagram av det :)