lördag, september 12, 2020

Träningscomeback nummer två denna veckaHallå ja!

Då var vi åter i träning. Väldigt speciell vecka detta: 1-2 dagar sjuk - 1 dag träning - 1-2 dagar sjuk - träning igen. Hoppas mönstret bryts nu bara och att jag kan fortsätta min träningsresa framåt. 

I början på passet så velade jag mellan att köra en flackare runda bortåt småbyarna här i närheten, eller en mer kuperad i Skräddarbacken. Det blev alternativ nummer två. Strax innan Skräddarbacken, en kvart in i passet så mötte jag Adam Larsson och Måns Sunesson. Jag slog då följe med dessa gentila herrar under resten av passet. Eller egentligen var det dom som slog följe med mig, eftersom att dom vände på åkriktningen. Vi snurrade i princip hela passet där uppe på cykelbanorna och vägarna. 

Kroppen kändes helt okej idag, så jag hoppas att dessa fyra vilodagar denna vecka bara gjort mig gott. Det blev två timmar, 30,6 kilometer och 390 höjdmeter på mina Swenor 4

Hemma efter träningen så körde jag igenom mina båda TRX-pass under en halvtimmes tid. Totalt nio olika övningar. Överkroppen fick sig en rejäl duvning av det, perfekt! 
_____

Det har varit lite småtråkiga dagar här hemma. Jag har inte gjort mycket alls faktiskt. Städat, tvättat och segat omkring. Har lagt ner lite extra tid på mina fötter och tår. Hälften av mina tånaglar ser ut som hej kom och hjälp mig. Så jag har gjort en del fotbad och försökt fixa till det. Men nu är klockan 17 en lördagskväll och jag har inget planerat, eller något speciellt att göra. Men det kanske kan vara skönt det också, en helgkväll i lugn och ro. Måste ju vara pigg tills imorgon,  då väntar förhoppningsvis nästa träningspass. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå Adam. Hoppas du får en fortsatt fin träningshöst. Har du någon gräns för när du undviker åka rullskidor, utifrån vind och sekundmeter?
Jag förstår det som att medlet för naglarna inte fungerar. Jag lider av samma problem men ser nu ljuset i tunneln. Efter Vasaloppet skickade jag in en liten klippt nagelbit för test och det visade sig vara svamp. Därefter kontaktade jag min doktor och fick läkemedel utskrivet (terbaninfil) och det har gjort underverk. Mina naglar var väldigt hårt sargade (alla 10) men nu är det stor skillnad. Alla tår utom stortårna har återhämtat sig. Stortån har ca fyra mm kvar att växa innan den är helt reparerad. Jag kan varmt rekommendera åtgärden.
/Jonas

Adam Steen sa...

Hej. Tack och tack detsamma :) Nej, ingen gräns. Det blåser ju alltid storm och motvind när jag är ute, så jag är van ;)

Okej. Tack för tipset! Har dock hört att behandling med tabletter skulle kunna ha svåra biverkningar. Så jag vill helst undvika det. Tror också att jag har nagelsvamp.

Anonym sa...

Ja, en del har varnat för att tabletterna kan ge biverkningar (jag har iof inte läst någon självupplevd berättelse). Jag hade kanske tur. Inga biverkningar alls. Ge det ett försök Adam. Om det går bra så kliver du kring som en king på stranden nästa sommar.

Adam Steen sa...

Okej okej :) ja kanske! Ska testa min nya metod ett tag nu först :)