lördag, oktober 10, 2020

40 min löp (ont) - 1200 reps styrka - 27,5 km klassiskt

Hej.

Idag blev det ett tredelat pass, vilket också var tanken. Men jag räknar det ändå som ett pass då allt gjordes efter varandra. Såhär såg det ut:

LöpningJag tog med mig Boris ut på en lite kortare löpsväng för att testa mitt knä. Det blev 7,15 kilometer och 40 minuter. Upp på toppen av Tjärnaberget och tillbaka. Knät började värka efter 25-30 minuter, inte jättemycket, men tillräckligt för att det inte funkar att springa. Tråkigt. Det var dock riktigt skönt att få komma ut i skogen igen, springa på stig och få andas härlig luft. Jag testade på skoj att springa i mina nya Vibram Five Fingers - V Run. De funkade bra, men jag kommer mest att använda dessa på promenader och till vardags. Jag springer ju annars med Hoka One One och är mer än nöjd med det märket!

_____

Styrketräning

Efter löpningen så blev det 1200 repetitioner i "hemmagymet":

100 hopprep
70 chins
100 kettlbellswing
100 clean & jerk
100 utfallssteg
100 snatch
70 burpees
100 magövning med gummiband
100 goblet squat
60 toes to bar
100 rodd
100 russian twist
50 press
50 armhävningar med klapp

Bilder från det spektaklet:Magövning med gummiband
Goblet squat
Armhävningar med klapp
Chins
Clean & jerk
Utfallssteg
Snatch
Rodd
Russian twist
Press


Den med öga för detaljer ser att jag använde mina "Correct toes" tåspridare under styrkan idag. Har även börjat sova med dom. Allt i hopp om att få mina fötter i ett bättre skick!

_____

Rullskidor klassisktKöpt en ny 2XU-jacka på Skistart som funkade väldigt bra som tränings-regnjacka

Den avslutande delen i dagens träning blev både den blötaste och längsta. Jag satte på mig mina Swenor 4 och tog mig bort till Skräddarbacken för att få diagonala lite i backarna där. Dundrade även in tio stycken stakimpulser uppför under passets gång. Höll modet uppe trots det bistra vädret, det var positivt!

Fick ihop 1,40 timmar, 27,5 kilometer och 360 höjdmeter. 

Bra träningsdag!

Inga kommentarer: