måndag, oktober 26, 2020

60 min hårt men sakta runt rullsskidbananHallå ja!

Ett nytt tufft rullskidpass i Falun är avklarat. Från Skuggarvet in till Lugnet - åtta hela varv runt rullskidbanan - från lugnet till Skuggarvet. Enbart stakning på mina Swenor 4

Jag kände redan på uppvärmningen att det gick betydligt tyngre än senast jag körde samma pass. Inte i kroppen, utan i asfalten som var genomblöt och med ett lätt regnande. 

Intervallen jag körde var 60 minuter rakt av med impuls var sjätte minut. Kände uppför att det gick tyngre på den regntunga banan och även utför när jag blev tvungen att börja staka tidigare än vanligt. Men jag ska inte komma med en massa bortförklaringar, kroppen kändes ändå okej. Senast hann jag sånär sex hela varv. Idag hann jag precis upp på toppen på det sjätte varvet och missade alltså precis en snittfartsgynnande lång utförslöpa. Men jag fick ju i alla fall med mig lika mycket höjdmeter som senast, så det var perfekt. Siffror från intervallen: 20,67 kilometer, 460 höjdmeter, 405 fallmeter, 165 snittpuls och 175 maxpuls. 

Totalt blev passet 2,20 timmar långt i tid och 42,25 kilometer i längd. Skramlade ihop 860 höjdmeter också. Kändes rejält i överkroppen den sista biten hem till Skuggarvet. 

Denna vecka bjuder på några lediga dagar. Istället för att passa på att träna mer så är målet med denna vecka att träna lite mindre i tid, köra lite lättare intervaller och helt enkelt försöka återhämta mig efter en tuff träningsperiod bakom mig. På söndag tänkte jag tävla en långloppspremiär i Orsa Grönklitt också. 

Vi hörs!

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Tjenare!

Kan du inte visa igen vilka trx-övningar som hjälpte dig bli av med ländryggproblemen? Har för mig att det framförallt var ett par basövningar som var extra bra men kan inte hitta det.

Grym blogg!!

Mvh Fredrik

Adam Steen sa...

Tjena! Absolut, här: https://www.adamsteen.se/2016/06/gym-och-skierg-bilderinstruktioner-pa.html?m=1

Tack så mycket :)