måndag, oktober 05, 2020

Furunäset hotell


Hej hej mina bloggläsare!

Nu i dessa tider med Corona och så vidare så har nog många av oss svenskar lärt oss ett nytt ord detta år, nämligen: hemester. Då man tidigare kanske åkte utomlands en-två gånger per år så har det i år varit mer säkert att hålla sig hemma i landet och försöka undvika smittspridningen av detta virus. Men en semester i Sverige är inte fy skam det heller.

Jag själv som har tävlat i både längdskidor och löpning har väl sett det mesta av vårt avlånga land. Både på skidtävlingar långt uppe i norr, till löptävlingar längst ner i söder. De bästa hotellupplevelserna har varit i Stockholm i samband med Lidingöloppet på hösten. Där har jag trivts bra. Men jag har även många fina minnen från andra ställen också. 

Ett ställe som jag tycker känns spännande, som jag inte varit på än är Furunäset, Hotell Piteå. Detta storslagna hotell byggdes redan år 1887, så det har varit med ett tag, minst sagt. Hotellet ligger nära den natursköna Piteälven. Jag har faktiskt varit i Piteå också och kan bara instämma i att det är väldigt vackert. Detta hotell har vackra rum och anrika sviter. Det sägs även vara hemsökt. Värt att åka dit bara för en sådan sak känner jag..!

Inga kommentarer: