söndag, oktober 11, 2020

Kämpigt, blött och kallt fyratimmarspassHej på er! 

Idag var det en tuff dag på jobbet, minst sagt. Efter att ha rastat Boris, ätit frukost, klätt på mig träningskläderna och var redo för träning så började det regna rejält. Det var dock ingen större mental tröskel att ta mig över, jag visste att det skulle regna. 

Passets rutt var runt Runn och Vikasjön. Jag grisade mig förbi Torsång och vidare mot Strand. Motvind, pissregn och stenhård asfalt. Att stavarna släpper emellanåt är ju sådant som händer, men när båda stavarna släpper flera gånger på kort tid, då kan man hålla sig för skratt. 

Mellan Strand, Vika och Hosjö så hade jag hyfsat gynsam vind. Började känna mig rätt pigg igen, efter att ha varit lite seg den första lite dryga timmen. Men mellan Hosjö och Falun så börjar vinden långsamt gå mig emot igen och regnet tilltar. 

Cykelbanan mellan Falun och Borlänge var inte rolig idag. Träningsvärk från gårdagens styrka, motvind, regn som flöt som bäckar på cykelbanan och sex plusgrader. Jag fick gräva rätt djupt den sista timmen för att överhuvudtaget ta mig hem. Frös rejält om fötter och händer. Hela kroppen var genomblöt. Jag körde på i så hög fart som jag pallade, för att slippa frysa mer. I varje liten utförsbacke så stoppade jag händerna i munnen i ett försök att värma dom, det var nog en rolig syn. Jag bytte handtag igår på stavarna, då korken på de gamla nästan var helt utnött, det hjälpte mig inte idag tyvärr. Så nästa gång får det bli handskar om vädret ska fortsätta vara på detta humör. För att göra den sista timmen än jävligare så körde jag tio impulser om 12 stavtag i uppförsbackar längs vägen. 

Till slut kom jag dock hem igen. Jag var väl egentligen inte speciellt trött. Det var mer regnet och kylan som gjorde sitt till. Jag tänkte så mycket på mina tår och fingrar på slutet att jag aldrig hann bli irriterad, less eller arg. Jag ville mest hem. Fick in 71,32 kilometer, 4,12 timmar och 615 höjdmeter på mina swenor 4. Det var inte illa pinkat!

Jag avslutade träningsveckan med fem TRX-övningar också. Så denna vecka landade på 16 timmar blankt och 232 kilometer. Fint! Börjar bli lite slitsamt att träna nu, men det är bara att kämpa vidare så länge det funkar att åka rullskidor. Lite trist att jag inte kan springa än, men jag kämpar så gott jag kan med att bli av med mitt löparknä. 

Inga kommentarer: