söndag, oktober 04, 2020

Stakintervaller ute byttes mot Skierg

Fantastiskt skönt att ha tillgång till en egen stakmaskin! Idag körde jag faktiskt utan skidhandskar, det funkade bra och jag fick inga blåsor. Dock blev handtagen lite hala av all svett mot slutet


När jag drog upp rullgardinen efter uppstigning idag så bestämde jag mig på en sekund att skippa de planerade stakintervallerna ute och istället köra skierg. Regn, blött och grått var inte det jag var sugen på idag. Tur då att jag har en skierg på armlängds avstånd. 

Efter att ha ätit frukost, rastat Boris och gjort alla måsten så vankade jag av och an i lägenheten. Våndades inför uppgiften att åter bli trött satan. Har haft lite problem en tid att komma igång med träningspassen, men det är som det är. Till slut så kom jag ändå igång med passet. 

Jag började med att köra tio minuter på 1,58,9 min/500m. Vill ha lite högre intensitet överlag när jag kör skierg och passen blir lite kortare än när jag är ute. Vid minut fyra och nio så drog jag 20 snabba drag för att bli lite mer uppvärmd och redo för fart. Detta tror jag kan vara bra! 

Sedan var det dags för att bli trött:


10 x 45”-15”, snitt 1,42,2 min/500m
10 x 40”-20”, snitt 1,39,4
13 x 30”-15”, snitt 1,39,5
10 x 10”-20”, snitt 1,34,6 


Cirka 3,30 min vila mellan varje block. Det blev riktigt jobbigt idag! Speciellt mot slutet av 30”-15”-blocket. Men även i alla andra block. Men jag tycker kroppen svarade rätt bra och jag höll ihop det hela vägen! Kul. 

Avslutade sedan med 13 minuter i 1,57,3-tempo, på så sätt fick jag in 70 minuter träning. Hela passet hade jag motstånd 8, förutom på nedvarvningen där jag körde på 10. 

Denna vecka landade på 11,10 timmar, varav 2,30 timmar intervalltid. Snyggt!

Nu ska jag hämta hem min kära Alfons. 

Inga kommentarer: