söndag, november 08, 2020

30 x 60”-30” skiergTja!

Första dubbeltröskeln på länge. Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge till nästa gång. Det känns givande och bra. Får kanske ta in det mer i kommande träningsperioden. 

Jag testade ett nytt upplägg idag, nämligen 30 x 60” - 30” på skiergen. Så två pass med lite kortare intervaller idag, tänkte att det kunde vara bra för mig. 

Upplägget på detta pass var:

 - Uppvärmning tio minuter på sub 2,00 min/500m. 20 snabba drag på 1,45 vid minut fyra och nio.

- 30 stycken enminutersintervaller med 30 sekunders vila.

Först var planen att hålla sub 1,45 min/500m, men det blev successivt snabbare tider, så det var ju bra! Lite hämmad av träningsvärk, vilket bland annat gjorde att pulsen inte riktigt kom upp som jag ville och att det blev lite mer ansträngande muskelärt. Vilan kanske var lite för lång för att det skulle vara ett tröskelpass och för att pulsen skulle bli hög, men nu fick jag ju istället leverera skapligt med power. 

Här följer tider med mera:
Sopade på lite extra på den sista intervallen. 


- Nedvarvning i tio minuter, även det i sub 2,00 min/500m. 

Hela passet på motstånd 8.

Direkt efter körde jag också fem TRX-övningar. Så det svider fint i överkroppen nu!

Inga kommentarer: