onsdag, november 04, 2020

Fibersystem


Hej kära bloggvänner. 

I takt med att vårt digitala samhälle växer i rasande fart så blir det allt viktigare att skydda sin data och sina uppgifter. Mycket känslig information finns ju numer på nätet. Känslig information för företag, staten, försvaret och så vidare. Många försöker dagligen att hacka dessa system för att få tillgång till detta och på så vis kunna själv ha nytta av informationen, eller för att utnyttja och utpressa företaget. 

Jag minns i somras när företaget som gjort min pulsklocka blev hackade, då var allting nere och jag kunde inte ens synkronisera mina senaste träningspass. Det var svettigt för mig, men jag kan tänka mig att de ansvariga på företaget var än mer svettiga. Till slut löste det sig dock och nu funkar allt igen. hade man då haft en data diode så tror jag inte att detta hade kunnat inträffa. En data diode hjälper nämligen de som behöver skydda sin information i sina servrar med mera, på så sätt kan inte hackare ta sig in i systemen. Det känns väldigt tryggt. Jag vet ju själv bara hur mycket känslig information som jag och andra har liggande på nätet. Ofta utan några speciella säkerhetsföreskrifter. Så det är väl värt att tänka på säkerheten ute på nätet!

 

Inga kommentarer: