onsdag, december 09, 2020

20x1000m erg + 60 min löpband backe

Så ska dom tas, dom jävlarna! 

Ett pass rakt ut i biceps utan pardon är satt till handlingarna nu. Ingen superhårdkörning, men en lång malning i ett ganska obekvämt tempo kan vi kalla det hela för. Perfekt för att gneta sig igenom tuffa Vasalopp, med mera. Även bra träning för det mentala. Men jäklar vad det sliter på alltså. Nåväl. 

Jag började hela kalaset med fem minuter uppvärmning på skiergen. Höll mig under min mentala gräns på 2,00 min/500m. Sedan började allvaret. Har kört liknande pass två gånger innan:

- 18:e november: 20x1000m skierg + 36-14-10 min löpband. Då med 1,5 min vila mellan skierg-intervallerna, snittade 1,49,6 min/500m. 

- 25:e november: 20x3 min skierg + 3x20 min löpband. 1 min vila mellan skierg-intervallerna, snittade 1,48,9 min/500m.

(Snabb aggressions-parentes: jag blir GALEN när folk vänder på siffrorna vid intervaller, som om dom i exemplen ovan skriver 1000x20, eller 3x20. Alltså när man inte förstår vilka siffror som ska vara först. Lika illa som sär    skriv  ning ar...!!!)

Idag blev det 20x1000m skierg med 1 minuts vila, motstånd 8, med 1,48,6 min/500m i snitt. Inte så pjåkigt för att vara mig det! Avslutade med fem nya minuter i sub 2,00-fart. 

Vilade en stund innan det var dags för nästa trevliga maskin att få jobba. Nämligen löpbandet. Hade som mål att klara 60 minuter totalt. Helst på så få intervaller som möjligt. Minuterna tickade på riktigt långsamt, kände mig trött direkt. Men på något konstigt vänster så betade jag av minut efter minut. I huvudet så räknade jag tiondelar av passet, femtedelar, fjärdedelar, tredjedelar och så vidare. Länge var planen 40+20. Men väl vid 40 så bestämde jag mig för att försöka gå hela distansen ut och det lyckades!! 

Efter 60 ganska plågsamma minuter så fortsatte jag i samma fart utan att stanna, men sänkte bandet till 0% och joggade av i tre minuter. Det fick räcka för idag. 2,45 riktigt effektiva timmar ute på balkongen. Tack och godnatt.

Pulskurvan för löpbandet:
5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Adam, upplever du att skiergen börjar gå lättare under passet? Att motståndet minskar, så upplever jag det på min skierg! Kanske mina linor är utslitna! Har du någon idé om vad som är fel på min!

Adam Steen sa...

Hej. Nej, faktiskt inte. Rullskidor brukar vara så däremot. Men har inte alls märkt det på skiergen faktiskt. Nja, vad ska det göra för skillnad? Är nog bara du som kommer igång, tror du inte?

Anonym sa...

Tack, hoppas att det är så 👍, ska kolla med CONCEPT om dom hört något om det.
Har du testat/hört något om abilicas stakmaskin som klebo varit med och tagit fram iallafall gör reklam för!

Per T sa...

Vilket jäkla pass! Jag brukar bli trött efter 5x1000. Du blir vass till vintern!

Adam Steen sa...

Ja, gör det! :) Nja, inte riktigt. Har sett 2-3 modeller från olika märken som ser exakt ut som originalet. Som jag har hört så ska concepts patent ha gått ut och det är exakta kopior. Om det stämmer låter jag dock vara osagt.

Tack! Hehe ja, men det blir man. 10x500m är exempelvis jobbigare i vissa avseenden än detta också :)