måndag, december 28, 2020

30 kilometer fristil i regnÄven idag åkte jag med mina Rudy Project Defender med den fotokromatiska linsen. Både själva brillorna och linsen är kanonbra!
(Ursäkta om jag skejtade i det klassiska spåret, men jag fick möte)


Hej på er.

Dagens träning är just avklarad. Återigen ett skidpass på Lugnet, denna gång i skate som stilart. Idag bjöds det på långspår om 1,9 kilometer, till skillnad från cirka 900 meter i lördags. Det var lite småtungt före med plus två och regn. Men ändå inte så att det var grisigt, konstsnön gör ändå att det glider på rätt okej. 

Idag blev det två timmar lugn skate. Det är nästan så att två timmar upplevs lika långt som tre, eller fyra timmar. För på något sätt räknar jag ju tiden, varv, hur stor del av passet jag gjort och så vidare. Sen är man ju inställd innan på hur länge man ska köra, så därav tycker jag att två, tre, eller fyra timmar känns ungefär lika jobbigt mentalt. Det är dock viktigt och bra att få in dessa lugna pass. Undra om ni förstår hur tuffa de intervallpassen jag på slutet kört är för mig? Ni kanske läser om dom och inte så mycket mer. Men försök ta in de olika tiderna, farterna, lutningen och så vidare. Det sliter rejält både fysiskt och mentalt. Men förhoppningsvis gör det mig starkare på sikt!

Under den sista timmen så lade jag in tio stycken stakimpulser. Annars var det bara lugn åkning som kändes helt okej. Kul att åka skate! Har inte kört någon fart än på snö, är inte så sugen på det när det är så dålig snötillgång och mycket folk i spåren. Då kör jag hellre skierg ett tag till. 

Fick in 30,77 kilometer och 680 höjdmeter. Imorgon väntar vilodag, härliga tider!

Inga kommentarer: