måndag, december 21, 2020

45 kilometer klassiskt

Försöker sträcka ut i diagonalen på ett par vanliga klassiska skidor och inte skins för en gångs skull. Det är faktiskt skillnad med både bättre åkkänsla och fäste+glid. Men samtidigt, i dessa pissvintrar, vem orkar kleta med klister då?


Hej på er. 

Ett sista träningspass innan morgondagens vilodag. Körde tre timmar på konstsnöspåret på Lugnet, jäklar vad det har tagit på snön bara sedan i lördags. Spåret på 1,8 kilometer tål nog inte så många fler dagar med +6 och regn som idag.. 

På något vänster så lyckas jag slå av hjärnan och bara gneta på när det är såna här förhållanden, samt korta spår. Jag vägrar att stanna också och dricker utför. Det har blivit några mil skidor på Lugnet under de senaste veckorna. Får se hur det blir framöver då, hoppas på lite bättre väder. Annars blir det väl rullskidor och givetvis ”balkonghäng”. 

Dagens pass kändes helt okej. Kul att åka diagonalt och stakning med frånskjut! Det är en härlig känsla alltså, åtminstone om skidorna är bra vallade. Fick ihop tre timmar, 45,3 kilometer och 950 höjdmeter. Under den sista halvtimmen lade jag in tio impulser om 12 stavtag, stakning. 

Hörs imorgon!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Balkonghäng - Hängballe 😀

Adam Steen sa...

Japp!