lördag, december 26, 2020

60 kilometer på 900 meter

Idag har jag invigt mina nya Rudy Project Defender och jag måste säga att jag är nöjd! Linsen jag använder är en fotokromatisk, det är uteslutande den sortens lins jag tävlat med under de senaste åren. 


Jaha, det var det. För fjärde lördagen i rad så har jag ägnat fyra timmar (60 kilometer) eller mer åt att stakat på Lugnet. Under de tre första gångerna var banan 1,8 kilometer ungefär. Idag var den 900 meter lång. Anledningen till att den är förkortad är att dom sprutar snö för fulla muggar, så det är ej åkbart. Det var ett antal snökanoner på den åkbara banan också, så det var inte super-lättfört.

Jag hade bestämt mig innan för att köra fyra timmar och helst 60 kilometer, så det var bara att bita ihop och göra jobbet! Hade sällskap under den första halvan av bland annat Filip Danielsson, Simon Andersson, Anna Dyvik och Gustav Eriksson. Den sista halvan fick jag umgås med mina AirPods och allt mörkare tankar. Eller jag var inte så less egentligen, blev dock lite irriterad stundtals av stora drivor med folk som bara står mitt i spåret med skidor på, eller tanter som går i spåret med hundar helt utan uppsikt. Är man i ett skidspår så får man åka hur sakta eller fort man vill, men absolut inte stå still och man bör även ha koll på övriga åkare. 

Kändes väl varken lätt eller tungt idag. Halvsegt mentalt kring 1,30 in i passet när man inser att det är oceaner med tid kvar. Men det rullar ändå på helt okej och jag tycker inte det är så tungt att nöta varv på varv. Det är nästan så att jag ibland tycker tiden upplevs snabbare på korta spår än långa. 

Under den sista halvtimmen körde jag tio spurter på tolv stavtag var. Totalt blev det 4,10 timmar, 60,44 kilometer och 910 höjdmeter. Tjoho vad skoj! 

Inga kommentarer: