lördag, december 12, 2020

60 kilometer runt, runt på LugnetTjena tjena!

Idag har jag varit på Lugnet och stakat en fin tur. Hade tänkt köra minst tre timmar. Men insåg redan under första timmen att jag inte skulle komma undan mina befallande tankar och att det hela skulle sluta med tre timmar ändå. Så blev det. Såklart. 

Under de första två timmarna hade jag sällskap av bland annat Martin Hammarberg, Linus Larsson, Tobias Köpman, Patrik Karlsson och Jimmie Johnsson. Skönt att slippa umgås enbart med mina ena tankar ibland. Den sista halvan av passet åkte jag i princip själv. Men det gick rätt bra det också. 

Under den sista halvtimmen så körde jag tio impulser på tolv stavtag var, för att försöka få till lite snabbhet. Frågan är om jag fick någon högre fart, eller om det bara blev jobbigare. 

På passets fyra timmar hann jag 60,4 kilometer, 33 varv runt den cirka 1,8 kilometer långa banan och plockade respektingivande 1245 höjdmeter. Det ska ju visas watt-siffror från mitt pulsband HRM-Pro när jag åker längdskidor. Men jag har inte riktigt fått ut något vettigt än och jag vet inte om det är tillförlitligt. Kanske det blir bättre med kommande uppdateringar. Har inte kört intervaller med det nya bandet än heller, då kanske det visar bättre siffror. Tror nog dock att det blir mer tillförlitligt med mätare i stavarna eller handtagen. 

Kände mig pigg i kroppen fram till sista halvtimmen ungefär, då började jag bli lite sliten. Drack enbart vatten idag, måste ju försöka bli smal!

Vi hörs imorgon. 

Inga kommentarer: