fredag, december 25, 2020

Tufft och kort på skierg och löpbandPå senare tid har jag kombinerat Skierg- med löpbandsintervaller. Då har jag även bytt ut mina gamla Salomon-skor mot Hoka när jag kör skierg. Kanske därför jag börjat persa mer?! 


Hej på er alla juldagsfirare. 

En julafton eller juldag hindrar inte mig från att träna. Idag blev det ett ganska kort, men istället hårt pass. Lyckades återigen slå pers på skiergen, men det var grisigt. Såhär var upplägget:

- 10 minuter uppvärmning @ sub 2,00-fart, 20 snabbare drag vid minut fyra och nio. 

- 5 minuter tröskel @ 1,49,5

- 10 x 500m, 90 sek vila:Jag har sagt det förr och jag säger det igen: 10 x 500m med nästan full insats är sjukt tufft! Dessa pass är på många sätt jobbigare än de mycket längre jag brukar köra. Men jag tror det är väldigt bra och nyttigt att få köra sådant här emellanåt! 

- 4 minuter nedvarvning. 

Allt på motstånd 8. 
_____Nästa del i träningen blev löpbandsintervaller uppför och såhär körde jag då:

- 10 x 60” - 30” @ 10%

Första sex intervallerna på 13,5 km/h, sedan höjning i följande schema: 13,6 - 13,7 - 13,8 - 14,1 km/h

- 5 minuter nedjogg @ 5%, 12 km/h

Tack för idag!

Inga kommentarer: