måndag, januari 04, 2021

Säsongens första stakintervaller på snöHallå där. 

Nu verkar vintern ha smugit sig på oss även här i dalarna, minusgrader och en del natursnö. Ovant och kallt, men betydligt finare landskap än det regntunga och gråa vi haft i oändligheter. 

Enligt plan så körde jag ett lite lättare tröskelpass stakning. Till min förtjusning så var det möjligt att åka på de längre spåren idag! Så istället för att åka på konstsnöspåret bland snökanonerna så kunde jag köra intervallerna runt elljusspåret. Något mer flackt och långloppslikt. Det var ganska runt med snö, så jag hade nästan kunnat använda rullskidspetsar istället för trugor där uppe. 

Efter en uppvärmning på 20 minuter så betade jag av intervallerna: 3 x 10 minuter kring tröskeln, med 2,5 minuter lugn åkning mellan intervallerna som vila. Kändes inte toppen, men jag hade ovallade träningsskidor och är lite trött i musklerna från gårdagens styrka. 

Avåkningen blev ett varv runt 7,5 km-spåret. Fint att få komma ut i skogen på skidor igen! Efterlängtat minst sagt. 

Såg inte bara en person som var ute och gick i spåren idag. Det var gamlingar med stavar, barnfamiljer med barnvagnar och så vidare. Vad i hela helvete är det för fel på folk som går med en barnvagn mitt i skidspåren?! Idiotjävlar! 

Passet blev 90 minuter totalt och på den tiden kom jag 24,8 kilometer. 

6 kommentarer:

Moto sa...

Var god sänk farten när du stakar i lämmeltåget av flanörer. Vi vill inte att folk ska komma till skada. Var ska de annars gå? På hård asfalt med sand, sjukt omysigt o allt. Är ju perfekt där då de plattat till snön och allt. Såklart ska alla få vara där, alltid, hela tiden! Alla ska med! Skärpning Steken!

Adam Steen sa...

Ja, du har nog rätt! Ska fråga nästa gång om det är okej att jag åker skidor i deras gångstråk!

Anonym sa...

Denna vinter lär det tyvärr vara världsrekord med fotgängare, cyklister, hästar, mm i skidspåren. Ser du en spårdragare, släng iväg några uppmuntrande ord!

Adam Steen sa...

Varför då x 2?

Anonym sa...

För att folk är ute i skogen som aldrig förr pga pandemin och för att det är tröstlöst att preppa skidspår som folk trampar sönder. Såvida du inte är avlönad och sitter i en pistmaskin.

Adam Steen sa...

Det går att vara ute i skogen utan att trampa sönder skidspår, jag vet det, för jag har testat.