torsdag, februari 11, 2021

48 km stak med ett ursinnes-skrik på mittenJaha. Två steg fram och ett bak då. Eller kanske. Jag var småseg i början idag, lite sega muskler, låg puls, tungfört som satan (skyller ej på spårdragare, utan på nysnön), småont och kramp i ryggen. Men det som fick mig ur balans idag var kylan, det var endast 10 minusgrader, men trots dubbla strumpor, pjäxöverdrag och dubbla handskar (bland annat mina tjockaste) så frös jag något fruktansvärt om fingrar och tår. En timme in i passet så stannade jag för tredje gången för att försöka veva igång armarna, samtidig som jag sprang på stället. Det hela slutade med att jag i ren ilska skrek ut mitt hat över denna kyla och längdåkningen. Därefter blev det faktiskt lite bättre skönt nog. Är så otroligt frusen om fötter och händer alltså. Måste nog fan sluta röka alltså! 

Jag körde Falun Borlänge-spåret tur och retur för tredje gången nu på kort tid. I Stångtjärn så blev det ett varv runt tjärnen också. Fick ihop 3,05 timmar, 48,3 kilometer och 720 höjdmeter. Enbart stakning så klart. Den sista halvtimmen så började det ändå kännas lite bättre, så det var skönt. Är nog inte alltför hälsosamt för ryggen framförallt att endast staka. Men jag vill göra en rejäl stak- och träningsperiod nu inför Vasaloppet. 

Höll ändå hyfsat gott mod efter mitt lilla ”vårskrik” i skogen. Skrev med en kompis i samma bransch som även han hade delat ut ett vårskrik under förra veckan. Så jag är faktiskt inte den enda idioten som håller på med detta. Sjukt ändå att jag utsätter mig för detta, dag efter dag. Ungefär som att gå till jobbet utan att tjäna något. Dagar som idag när Evo rusar så funderar jag ju också över varför jag går dit... Men, att klaga och gnälla är ju också en stor del av mitt liv, hur hade det sett ut annars liksom?!

Ha en fortsatt fin kväll så hörs vi imorgon!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Blir du inte störd av kollegor på jobbet?? Jag är som du lättretlig av mig och jag kan gå flera dagar och tänka på folk på jobbet som försöker köra med mig på ett eller annat sätt!

Adam Steen sa...

Man kan tro det. Men där är jag som en gås som får vatten på sig. Totalt obrydd och skiter i allt. Jag håller så låg profil där dessutom, att jag knappt syns, så det går bra :) Det är mest i samband med träning som jag är som allra mest lättretlig.

Anonym sa...

Ska du sluta röka eller sluta göka?

Adam Steen sa...

Röka. Göka var tydligen längesedan jag slutade med.

Anonym sa...

Vilka odlo byxor kör du med?

Adam Steen sa...

Stryn svarta. Ett det jag köpte förra året på skistart, sköna! https://www.skistart.com/p-50554-odlo-set-stryn-men.aspx

Anonym sa...

Skönt att du inte stör dig jobbet iaf, jobbigt om du stört dig även på jobbtid.

Adam Steen sa...

Ja faktiskt! :)