onsdag, februari 24, 2021

Träningscomeback - stakintervallerHej. 

Det känns som en evighet sedan jag rörde på mig. Jag har inte tagit ett stavtag sedan söndagens tävling. Men det var helt enligt plan. 

Idag så åkte jag upp till Bergebo och betade av ett stakintervallpass. Det hade tagit mer på snön än jag trodde, inte så konstigt kanske med tanke på 7-8 plusgrader, men det var ändå fullt åkbart. Tveksamt hur länge det är det dock. Konstsnön är för lös, så stavarna sjunker rätt ner, men för distans funkar det ju dock. 

Då jag inte rört mig på nästan tre dygn så började jag med en längre uppvärmning på cirka 30 minuter. Redan här var pjäxorna genomblöta. Trist att det först ska vara dödskallt i flera veckor, för att sedan vara nästan tvåsiffriga plusgrader. Hade gärna haft 4-5 minus vintern igenom. Men det är mycket man vill ha, som man inte får. 

Intervallerna blev en långsam historia, men jag kom ändå upp bra i puls och jag fick ventilera lite lagom, utan att bli stum. Så helt enligt plan. Upplägget var:

5 min tröskel 

5 min 40”-20”

5 min tröskel

5 min 40-20”

2 min vila mellan varje. 

Avslutade passet med 20 minuter lugnt. Fick in 90 minuter och 23,4 kilometer. På nedvarvningen så körde jag en del skate i backarna, för att inte slita så mycket på musklerna. 

Hemma så blev det ett TRX-pass också, men istället för tre set så körde jag två. 

Tack för idag!

Inga kommentarer: