onsdag, mars 03, 2021

Fint vårföre i VasaloppsspåretTvå gurkor på tur i Vasaloppsspåret. Fantastiskt härligt vårväder med solsken och fasta spår. Njutbart att bara åka i tights utan långkalsonger.  


Solskensåkare. 


Hallå där!

Igår kväll så anlände jag till Evertsberg och Pontus Nordström. Fint och lugnande för nerverna att få vara här uppe i Vasaloppsarenan. Betydligt bättre än att gå runt hemma och nerva. 

Vi har i förmiddags varit ute på ett lättare stakpass här i omgivningarna. För er med lokalkännedom så bor vi mellan kilometerskylt 46 och 47. Vi åkte baklänges till Risberg och en liten bit till, innan vi vände på toppen av Risbergsbackarna. Vi avslutade med en liten vända mot Evertsbergskontrollen också. 

Det var lättåkt och fint idag. Några minusgrader inatt, 4-5 när vi drog ut, strålande solsken och hårda spår till en början. Fint vårföre med andra ord. Hoppas på att vi får sådana här förhållanden på söndag, men det vågar jag inte hoppas på. Det brukar ju alltid komma in något snöoväder när det väl är dags. 

På slutet av passet körde vi fem impulser, annars var det bara lugn åkning. Jag körde även skate i de värsta backarna, för att inte bli för sliten. Kändes sådär idag, seg i början, troligen från gårdagens vilodag, mot slutet kändes det bättre dock. Vi fick ihop 27,5 kilometer på 1,32h, lättåkt som sagt!

Inga kommentarer: